Полезни съвети за перални, бойлери и съдомиялни

Сервиз за Електроуреди

Използвайте пълния капацитет на пералнята и съдомиялната машина, като ги натоварвате с максимално допустимото количество. С по-кратки и по-икономични програми на миялната можете да спестите до 84 kWh енергия за една година, при условие, че използвате съдомиялна машина веднъж на ден!

Това се равнява приблизително на 80 пъти/цикъла автоматично миене на съдовете или приблизително водата, от която се нуждаете за измиване на ръка 3 месеца! Количеството вода, което спестявате с миялната машина е около 1497 литра за година!

Използвайте енергоспестяващи програми на пералнята, когато е възможно. При ползването на сушилня слагайте цялото пране, а не на два пъти. Така се спестява около 30% електроенергия. Добре е да се центрофугират дрехите в пералнята на 1200 оборота или максималните за уреда, преди поставянето им в сушилня.

Почистването на котлен камък от бойлера намалява консумацията на електроенергия, удължава живота му и оптимизира работата.  При наличието на бойлер вкъщи, капещите кранове на топлата вода водят до загуба на вода и ел енергия за затоплянето на топлата вода в бойлера. Смяната на стария бойлер с нов енергоспестяващ Ви спестява до 35% от енергийните разходи на домакинството.