Как да почистваме и поддържаме пералнята си?

Сервиз за Електроуреди

Преди да пристъпите към почистване на вашата перална машина, е необходимо да изключите щепсела и от контакта. Вече изключена от захранването, пералнята може да бъде почистена с мека кърпа, напоена с течен сапун, като е важно да не се използват химикали и корозивни разтворители.

Препоръчваме чекмеджето с отделенията за праха и препаратите също да бъде почиствано редовно и след това подсушено и поставено обратно на мястото му.

Ако пералнята няма да се използва за дълъг период от време, можете да издърпате щепсела и да затворите водния кран. След това вратата трябва да се остави отворена, като по този начин ще се предотврати образуването на миризми.

 Течните препарати за пране са много по-безопасни за околната среда поради намаленото съдържание на соли в тях.

Използвайте предимно прахове за цветно и фино пране при температура на прането 30, 40 и 60 C. Те обикновено не съдържат избелващи вещества, които се активизират при температура над 70 C; следователно могат да се употребяват по-рядко и да не замърсяват толкова бързо, колкото синтетичните.

Ако забележите инсекти в жилището си, взимайте мерки навреме. Хлебарките са електропроводими и обичат топлината, която се отдава от процесора. Те се привличат от електромагнитното му излъчване Хлебарките причиняват Късо съединение, което понякога може да доведе до закупуването на нова платка или невъзможен ремонт!